100 procent ryby w rybie. ICEPAW Lachs-Kauknochen

Recenzję tych produktów mogłybyśmy zamknąć w jednej informacji - skład: 100% ryby. Koniec, kropka. Skóra łososia od początku do końca, a właściwe od środka aż do powierzchni. Po przekrojeniu widać, że gryzak jest po brzegi wypełniony suszoną skórą łososia. Żadnych dodatków, wypełniaczy, poprawiaczy. Po prostu samo zdrowie i źródło kwasów Omega-3.

Producent podaje, że gryzaki wykonane są ze świeżych ryb, zaraz po ich złowieniu. Suszenie powietrzem odbywa się w temperaturze 20° C przez 48 godzin. Metoda ta ma na celu zachowanie bogactwa właściwości odżywczych. Jest to szczególnie ważne w przypadku kwasów Omega-3, które są wrażliwe na wysokie temperatury. Nas to zdecydowanie przekonuje. Kolejny punkt dla ICEPAW.

Czy gryzaki są smakowite? Co za pytanie? Każdy z psów porwał swoją rybkę, zjadł i wylizał podłogę. W pierwszej chwili pomyślałyśmy, że jest jednak pewien minus, ponieważ psy nakruszyły jak dzieci na wycieczce. Doszłyśmy do wniosku, że skoro suszona skóra tak łatwo się rozpada, oznacza że rzeczywiście nie ma tam żadnego lepiszcza. Ponadto w myśl reguły, kto je ten sprząta, po krótkiej chwili na podłodze nie było ani jednego okruszka.

Pozostałe gryzaki zamknęłyśmy w słoju z dwóch powodów. Zapach portu nie przeszkadza tylko na wakacjach, a poza tym testerzy za bardzo dopominali się kolejnych testów. Rybkogryzak waży 45 g. Niech zatem każdy w swoim sumieniu rozsądzi, ile morskiej przyjemności może zwierzakowi zapewnić każdego dnia.

Autorki: Alicja Użarowska, Malwina Użarowska. Psy testujące: AK47, Bazooka, Helm, Pepesha, Uzi (border collie) i Sara (owczarek niemiecki)/ GameDevDogs

Powiązane produkty